YT / Hrvatski influenser stigao kući: Više nam je pomogla BiH nego Hrvatska

18. 05. 2020. u 19:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 667

Mehmed Halilović, ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji već je nekoliko puta humanim gestima dospio u žižu javnosti. Naime, on je osim bh. državljanima pomogoao i državljanima zemalja ize regiona da se vrate kućama, zbog situacije sa pandemijom novog soja koroanvirusa.

Davor Gerbus, hrvatski influencer koji je sedmica bio "zarobljen" u Indoneziji, vratio se u Hrvatsku. Gerbus je snimio cijeli proces povratka doma. Video je objavio na svom YouTubeu, a ispričao je i snimio sve detalje putovanja.

Kaže da povratak kući njega i njegovog suputnika Amera ne bi bio moguć bez Mehmeda Halilovića ambasadora Bosne i Hercegovine u Indoneziji koji im je omogućio put kući.

"Iz hrvatske ambasade su nam jasno dali do znanja da nemaju ta sredstva", kaže Gerbus. Spomenuo je kako im je ambasador Halilović pomogao pri povratku te da bi zasigurno ostali u Indoneziji do daljnjeg da nije bilo pomoći bosanskohercegovačkog ambasadora.

Gerbus je prvo letio s Balija u Jakartu, a onda iz Jakarte u Dohu. Zatim su iz Dohe letjeli u Frankfurt, a iz Frankfurta u Zagreb.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA