Priča o ambasadoru Haliloviću koji je za tri dana uspio skoro nemoguće

Radiosarajevo.ba
Priča o ambasadoru Haliloviću koji je za tri dana uspio skoro nemoguće
Foto: BHRT / Mehmed Halilović

Svakodnevnica koju živimo ne daje ljudima prostor da budu ljudi. Okupirani borbom za egzistenciju jednostavno zaboravljamo biti humani, solidarni i na kraju sretni.

Koronavirus, odnosno pojava pandemije, ako su nešto dobro donijeli to su upravo te ljudske vrline kojima smo svjedočili prethodnih dana, sedmica i mjeseci. A nekako sve to se personificiralo u imenu Mehmeda Halilovića, ambasadora BiH u Indoneziji, čija su djela učinila ponosnima mnoge u našoj zemlji i regionu, piše BHRT.

Studente Strahinju i Srđana koje je pandemija zatekla na Baliju, Halilović je prebacio do Džakarte i smjestio u svoj dom. Potom je učinio sve i uspio da im osigura siguran put kući.

Mehmed Halilović je nakon toga svoj dom ustupio Aldijani i Muhidinu Aliću i Zerinu Muminoviću koje je takođe sa Balija prebacio u Džakartu.

Zajedno sa ovom trojkom u Halilovićev dom uselila je i Nikoleta Perović, odbojkašica reprezentativka Crne Gore, zašto su čestitke i zahvale stigle i iz Ministarstva vanjskih poslova ove zemlje, piše BHRT.

Halilović je za samo tri dana nakon toga uspio nemoguće. Osigurao im je siguran let bez dodatnog plaćanja i pored lockdowna u Indoneziji. Oni su iz Džakarte preko Dohe, Frankfurta i Zagreba stigli u Tešanj, Tuzlu i Podgoricu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije