Halilović: Nema informacija o stradalim građanima BiH nakon cunamija

F. V.
Halilović: Nema informacija o stradalim građanima BiH nakon cunamija
Foto: Radiosarajevo.ba / Halilović potvrdio je za Radiosarajevo.ba da Ambasada BiH u toj zemlji nema saznanja da se neko od bh. državljana naše zemlje nalazi među stradalim ili povrijeđenim

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Indoneziji Mehmed Halilović potvrdio je za Radiosarajevo.ba da Ambasada BiH u toj zemlji nema saznanja da se neko od bh. državljana nalazi među stradalim ili povrijeđenim u zemljotresu i cunamiju koji je u subotu navečer zadesio indonezijska ostrva Javu i Sumatru.

Cunami u Indoneziji usmrtio najmanje 222 osobe

Jezivi snimak: Smrtonosni talas pokosio bend i progutao ljude na rock koncertu

Od posljedica cunamija, prema posljednjim informacijama, poginulo je 220 osoba, dok je blizu hiljadu povrijeđeno. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Uzrok cunamija je urušavanje dijela vulkana Krakatau. 

"Ambasada BiH je u stalnom kontaktu s vlastima Indonezije i pratimo razvoj situacije prikupljanjem zvaničnih  informacija s terena. Obzirom da je veliki prostor zahvaćen ovom prirodnom katastrofom, informacije o stanju su još nepotpune i na osnovu njih nije moguće sa sigurnošću iznositi bilo kakve konačne podatke obzirom da se situacija mijenja iz sata u sat", kazao je Halilović za naš portal.

Nadalje, ambasador Halilović je naglasio da osoblje Ambasade BiH 24 sata dnevno stoji na raspolaganju građanima Bosne i Hercegovine koji borave u Indoneziji i dalje aktivnosti će, kako ističe, zavisiti od razvoja situacije i potreba bh. državljana koji se nalaze na području Indonezije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije