HRT: Voditelj je nespretno komentirao sjajan izgled mlade pjevačice

Radiosarajevo.ba
HRT: Voditelj je nespretno komentirao sjajan izgled mlade pjevačice
Foto: HRT / Negovetić i Meštrović

Voditelj emisije Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u Davor Meštrović seksistički je komentirao spot maloljetne pjevačice što je izazvalo burne reakcije u Hrvatskoj

Naime, spot pjevačice Mije Negovetić (rođene 5. oktobra 2002. godine) predstavljen je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska unutar segmenta koji predstavlja novitete na hrvatskoj muzičkoj sceni. 

Jedan od spotova bio je i onaj za pjesmu Pusti, pjevačice Mije Negovetić, a na samom završetku segmenta, voditelj Davor Meštrović je uputio komentar: "Uživajmo u Mijinim hlačicama." Mia ima 17 godina. 

Oglasili su se i s HRT-a.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti. 

"Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije "Dobro jutro Hrvatska" Davora Meštrovića, koji je nespretno komentirao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezina nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije se ovim putem ispričavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji. 

Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere - a emisija "Dobro jutro Hrvatska" i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije, te promiče rodnu ravnopravnost. Ovo upozorenje je shvaćeno vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale", poručuju s HRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije