Bravo / Hrabra Srbijanka spasila 30 ljudi od ubice u Torontu

28. 07. 2018. u 17:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 751


Beograđanka Petra Bajalica je u Torontu u Kanadi od brutalnog ubice, koji je ubio dvije djevojčice i ranio još 13 osoba, spasila tridesetero ljudi. Ovo je njezina priča koju je podijelila portalu Kurir.

"Bilo je oko 22 sata kad smo počeli radni dan privoditi kraju, a u daljini sam začula neke pucnjeve. Mislila sam da netko slavi, ali kad sam vidjela bljesak pištolja i ljude kako padaju oko 150 metara od našeg restorana, shvatila sam da nešto ozbiljno nije u redu", ispričala je Petra za navedeni medij.

Otkrila je da je vrisnula da svi uđu u restoran, počela je gurati goste i ljude koji su se našli u blizini.

"U tom nas je trenu u restoranu bilo tridesetak, od toga desetero djece između devet i 12 godina. Neki su porušili stolove i sakrili se iza njih, a majke i djecu smo sakrili u podrum. Dok su oko nas odjekivali rafali, mi nismo ni disali. Nakon što je vjerojatno pomislio da ne radimo, samo je prošao pored nas. Čini mi se da smo ponovo prodisali kad je sve završilo", kaže ona.

Iako je, kako kaže, njima ova dramatična situacija trajala kao cijela vječnost, u stvarnosti je prošlo tek nekoliko minuta. Policija je brzo stigla na mjesto događanja i svladala ubojicu, a oni su tek po izlasku iz restorana uvidjeli koliki je bio razmjer tragedije. Tek kad su vidjeli tijela i krv na sve strane, shvatili su koliko su sreće imali.

"Prvo sam nazvala majku. Bila je presretna što sam dobro, ali istraumatizirana od cijele situacije. Nije mogla spavati, provela je tešku noć. Nije imala nikakve informacije o meni, nije bila svjesna ozbiljnosti situacije, da nas je samo nekoliko metara dijelilo od tragedije", rekla je Petra.

Danas smatra da ih je spasila brza reakcija nje i njenih kolega.

"Ne želim ni razmišljati o tome što bi se dogodilo da nismo bili staloženi, da nismo razmišljali, da ja nisam vrisnula, da sam se paralizirala od straha... Kolegica koja je posluživala djevojčicu koja je ubijena prilikom pucnjave je pobjegla. Danas ima ogromnu grižnju savjesti i jako, jako je potresena", kaže Petra. 

NEMA KOMENTARA