I Kina ima svog Spidermana: Čovjek se popeo uz zgradu i spasio dijete

Radiosarajevo.ba
I Kina ima svog Spidermana: Čovjek se popeo uz zgradu i spasio dijete
Foto: Screenshot / Dječak visio s prozora u Kini
Nepune dvije sedmice nakon što je Malijac Mamadou Gassama iz Malija spasio dječaka koji je visio s balkona u Parizu, sličan događaj vidjeli smo i u Kini.

Umirovljeni vojnik popeo se na peti sprat kao Spiderman, spasio dječaka u Kini i osvojio je milione srca širom svijeta. Zhang Xin se jučer popeo uz fasadu zgrade koristeći samo svoje ruke i noge kako bi spasio dječaka koji je visio kroz rešetku prozora.

U dramatičnom spašavanju na videoprilogu može se vidjeti čovjek koji se penje uz zgradu kako bi spasio dječaka koji je zaglavljen do torza. Dječak je bio zarobljen u zaštitnoj ogradi na prozoru.

"Požurio sam i popeo se uz zgradu. Vidio sam dječaka kako plače dok se pokušava osloboditi. Služio sam vojsku i trenirao u Henan provinciji dvije godine. Moj instinkt mi je rekao da spasim dječaka", rekao je Zhang.

Policija Huaihue došla je na mjesto događaja kratko nakon što je dobila pozive građana. Dječak je već bio spašen kada je policija došla, a kada su ušli u stan da provjere njegovu sigurnost vidjeli su ga kako stoji s kuhinjskim nožem i sječe lubenicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije