Spašavanje dječaka obilježio je Malijac, ali i još jedno veliko čudo

Radiosarajevo.ba
Spašavanje dječaka obilježio je Malijac, ali i još jedno veliko čudo
Mamoudou Gassama i dječak iz Pariza jedna je od vijesti koja je obilježila ovu sedmicu. Migrant iz Malija popeo se za nekoliko sekundi uz zgradu u Parizu i spasio dječaka koji je visio s balkona na četvrtom spratu.

Otac koji je trebao čuvati dječaka bio je u kupovini i igrao je igricu Pokemon Go. Nakon svega otac je priveden i bit će optužen za zanemrivanje djeteta, zbog čega mu prijeti kazna od dvije godine zatvora.

Dječak je u Pariz stigao s francuskog otoka Reunion gdje je živio s majkom i bakom, a majka i drugo dijete trebali su im se pridružiti početkom juna. Prema riječima kućepazitelja otac dječaka živi na šestom, a ne četvrtom spratu i pravo je čudo da je dječak pao dva sprata i uspio se uhvatiti za ogradu balkona na četvrtom spratu, prenosi BBC.

Navodno je dječak kada ga je komšija iz susjednog stana pitao gdje živi, pokazao prema gornjim spratovima. 

Podsjetimo, Mamoudou Gassama je za svoj herojski čin nagrađen francuskim državljanstvom, medaljom za hrabrost od predsjednika Emmanuela Macrona, a bit će mu ponuđen i posao vatrogasca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije