Horor u Skoplju: Bosanac osumnjičen da je zlostavljao svoju kćerku

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Skoplju: Bosanac osumnjičen da je zlostavljao svoju kćerku
Foto: Kurir.mk / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Osnovno državno tužiteljstvo Skoplje pokrenulo je postupak protiv 45-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine sa privremenim prebivalištem u Skoplju, za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo - zapuštanje i zlostavljanje djeteta.

Kako navode, on je osumnjičen da je u periodu od septembra 2022. do 28. marta ove godine, grubo zanemarujući svoju dužnost skrbi i odgoja, zanemarivao i zlostavljao vlastitu kćer.

Kao otac i jedini roditelj s kojim je dijete - rođeno 2008. godine - živjelo, redovno je putovao u inostranstvo i ostavljao kćer samu, bez odgovarajuće roditeljske skrbi i bez osigurane hrane i higijene u domu. Po povratku s putovanja vršio je psihičko i fizičko nasilje nad djetetom, remenom i udarcima, a jednom prilikom pokušao ju je ubosti nožem.

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Osumnjičenik je 14-godišnju kćer vikendom zapošljavao u slastičarnici, a zarađeni prihod uzimao za podmirenje vlastitih dugova.

Djevojčici je 22. marta kod kuće pozlilo i nije išla u školu, a osumnjičeni ju je nazvao iz inostranstva i prijetio joj batinama kad se vrati jer je izostala. Ovakvo ponašanje je kod žrtve izazivalo stalan strah i stres, kao i osjećaj napuštenosti i odsutnosti roditeljske skrbi, navode iz Tužilaštva.

Budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, kao i posebne okolnosti koje upućuju na to da će osumnjičenik ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili ponoviti kazneno djelo, državni odvjetnik podnio je sucu prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije