Pronađen monstrum u Srbiji: Uhapšen Uroš Pašaljić, osumnjičen za zlostavljanje kćerke

0
Radiosarajevo.ba
Pronađen monstrum u Srbiji: Uhapšen Uroš Pašaljić, osumnjičen za zlostavljanje kćerke
Foto: MUP Srbije / Uroš Pašajlić

Uroš Pašajlić, otac koji je godinama držao kćerku zatočenu u stanu, uhapšen je u stanu na Karaburmi, dijelu grada Beograda, javljaju srbijanski mediji. 

"On je uhapšen u stanu na Karaburmi. Krio se kod jednog prijatelja koji je također poznat po problematičnom ponašanju", kaže izvor blizak ovom slučaju. 

"Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga još od 24. marta 2023. godine.

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

"Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo isti se sumnjiči da je izvršio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevjenčane supruge, kao i da je izvršio krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica iz čl. 193 KZ i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 KZ u odnosu na dijete", navode u Tužilaštvu.

Podsjetimo, jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž Uroš Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Policija u Srbiji traži pomoć: Ovako izgleda otac monstrum koji je zlostavljao djevojčicu

Policija u Srbiji traži pomoć: Ovako izgleda otac monstrum koji je zlostavljao djevojčicu

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

"Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži kćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela I. L, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom", kaže izvor blizak slučaju.

Kako je ranije objavljeno, djevojčica (8) koju je Pašajlić do prije tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija.

Dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, a kada su je vidjeli svi dežurni doktori su zaplakali, pišu srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije