Majka podojila bebu, poslije dva sata pronašla je mrtvu

Radiosarajevo.ba
Majka podojila bebu, poslije dva sata pronašla je mrtvu
Facebook / Ilustracija

Oko 7 sati jutros u Kanjiži u jednoj kući zatečena je mrtva beba. Beživotno tijelo F. V. (2020) je zatečeno bez vidljivih povreda.

Tijelo je poslato na obdukciju i očekuje se da rezultati utvrde okolnosti koje su izazvale ovaj nemili događaj.

Porodica iz Martonoša kod Kanjiže, na sjeveru Bačke, jutros je policiji prijavila smrt svoje bebe F.V. koju je majka zatekla mrtvu. Riječ je o bebi od svega 40 dana koja je zatečena bez vidljivih povreda, pa zasad nema nagoviještaja da je riječ o nasilnoj smrti, prenose srbijanski mediji.

Tačan uzrok zbog kojeg je beba preminula znat će se nakon obdukcije koju je naložilo Više javno tižilaštvo iz Subotice, koje vodi istragu o ovom tragičnom događaju. Radi toga je tijelo bebe poslato u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad.

U Policijskoj upravi u Kikindi, kojoj pripada i područje Kanjiže, potvrdili su ovaj tragičan događaj, ali nisu mogli da saopšte više detalja. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske stanice u Kanjiži i zamenik višeg javnog tužioca iz Subotice.

"Majka je navodno podojila bebu oko pet sati, a onda je dva sata kasnije zatekla dijete bez znakova života. Za sada nema jasnih nagoveštaja da je smrt bebe izazvana nasilnim putem, ali će se tačan uzrok smrti znati tek nakon odbukcije. Ova tragedija dogodila se u višečlanoj porodici koja živi od socijalne pomoći i u kojoj je više djece", prenose mediji.

Dalju istragu o ovom nemilom događaju vodi Više javno tužilaštvo u Subotici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije