Hoće li Vučić održati obećanje i otvoriti aerodrom u Trebinju kako je najavio

4
Radiosarajevo.ba
Hoće li Vučić održati obećanje i otvoriti aerodrom u Trebinju kako je najavio
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH razgovarali su jučer u Beogradu, nakon čega su se obratili medijima.

"Molio sam Dodika da nekoliko stvari ubrzamo - i uradimo zajednički", naveo je sinoć Vučić.

Između ostalog Vučić je govorio da je Srbija spremna da pomaže u izgradnji nuklearne elektrane, zajedno sa Mađarskom. Nakon toga je govorio i o izgradnji aerodroma u Trebinju.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

“Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Verujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo pre kraja 2023. godine”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će izgradnja koštati 70 miliona eura. "Računajte od juna sledeće godine što ćete videti na terenu", naveo je Vučić.

Razgovarali su, kako je kazano i o razvoju infrastrukture i "spajanju Srbije, RS i BiH", te je najavljen uskoro autoput do Bijeljine koji će Srbija većinom finansirati.

"Mi ćemo do kraja godine potpisati ugovor o izgradnji puta do crnogorske granice, time spajamo tri opštine (na Sandžaku) sa Beogradom i Sarajevom, ali i istočni dio RS i BiH, Goražde, Istočno Sarajevo, Sarajevo - sa predelima u Srbiji. Ta vrsta spajanja između dva naroda bi bila lekovita za naš odnos", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije