Hitno se oglasio MUP Srbije o slučaju nestale Danke (2): Ovo je naredni korak

1
Radiosarajevo.ba
Hitno se oglasio MUP Srbije o slučaju nestale Danke (2): Ovo je naredni korak
Foto: Nova RS / Potraga za Dankom Ilić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije informisano je od strane bečke policije da na snimku koji je provjeravan u sklopu potrage za nestalom djevojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije nakon ovog obavještenja policije iz Beča nastavljaju intenzivan rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom djevojčice.

Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a Srbije su na terenu i ispituju i provjeravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Potvrda austrijske policije

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopćenjem o Danki i snimku dvije Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice s obzirom da je s njima snimljeno dijete koje fizički podsjeća na nestalu Danku.

"Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti".

Austrijska policija otkrila da na snimku iz Beča nije malena Danka (2)

Austrijska policija otkrila da na snimku iz Beča nije malena Danka (2)

Ali, to bismo saznali mnogo ranije i ne bismo prošli kroz četiri dana napetosti i iščekivanja da austrijska policija nije u prvi mah praktično otjerala Rumunku A. C. S. koja im se u nedjelju sama prijavila i objasnila da je dijete sa snimka njeno.

Srbijanka koja je pomogla austrijskoj policiji

Srbijanska novinarka Vera Marjanović uključila se u "Jutro na Blic" gdje je otkrila da je u Austriji obustavljena dalja potraga za nestalom Dankom Ilić, nakon što se ispostavilo da na snimku ipak nije djevojčica, već kćerkica Rumunke A. C. S. (36) koja živi u Beču, piše Blic.

Novinarka koja radi u austrijskom mediju Kosmo, kaže da je odmah po saznanju ko je žena na famoznom snimku stupila u kontakt sa njom.

"Tragali bismo i dalje da ja zaista slučajno nisam saznala da je na fotografijama, tj. na snimku, žena koja živi i radi oficijalno u Beču. I onda sam se dala u potragu i naravno, policija je o tome odmah informisana kao i naša ambasada. Tu je klupko počelo da se odmotava i vidim da naši ljudi reaguju sa nevjericom, misle da je u pitanju neka teorija zavjere", priča Vera Marjanović.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije