Velika potraga: Policija ponovo kopa oko kuće gdje je nestala djevojčica Danka Ilić

7
Radiosarajevo.ba
Velika potraga: Policija ponovo kopa oko kuće gdje je nestala djevojčica Danka Ilić
Foto: Kolaž / Potraga za Dankom Ilić

Oko kuće u Banjskom Polju kod koje je prošlog utorka nestala djevojčica Danka Ilić policijski istražitelji su ponovo počeli kopati.

Policija je u srijedu, 3. aprila, oko 18 sati blokirala još 100 metara prostora oko kuće kod koje ne nestala Danka Ilić. Inspektori su ponovo počeli da kopaju u potrazi za tragovima.

U blizini kuće nalazi se veliki broj policijskih istražitelja. Kako srbijanski medij neslužbeno doznaje, ondje su i forenzičari, međutim, ova informacija još uvijek nije potvrđena.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Šta oni tačno rade blizu kuće još uvijek nije poznato. Novinarima je strogo zabranjeno da se približavaju kući.

Podsjetimo, Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, krajem prošle sedmice, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Slučaj nestale Danke Ilić (2): Austrijska policija o snimku iz Beča

Slučaj nestale Danke Ilić (2): Austrijska policija o snimku iz Beča

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

Više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Mala Danka nestala je u utorak oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije