Austrijski medij tvrdi da je našao ženu sa snimka u Beču: "To nije Danka, to je moja kćerka"

0
Radiosarajevo.ba
Austrijski medij tvrdi da je našao ženu sa snimka u Beču: "To nije Danka, to je moja kćerka"
Foto: Kosmo.at / I još jedan preokret u priči oko nestanka malene Danke

Na osnovu videa koji je snimio Srbin koji živi u Beču, već danima širom Austrije traje potraga za dvije žene iz Rumunije i djevojčicom za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2) iz Bora u Srbiji.

No, austrijski KOSMO tvrdi da su riješili misterij i da žene na snimku nemaju nikakve veze s  nestankom mlade Danke.  Na osnovu priče sa Facebook grupe, KOSMO je kontaktirao A.C.S. (36), Rumunku koji živi i radi u Beču:

"Šta da kažem policiji? Od nedjelje sam u paklu! Bila sam u Welsu kada sam tokom noći dobila nekoliko poruka da se na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji, širi video s mojim licem i da me traže zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla na policiju u Welsu i tražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali mi da se javim policiji u Beču.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Jučer sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite me, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Jako sam uplašena i ne znam šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla", govori ona za ovaj austrijski medij.

Razgovor sa A.C.S. bio je vrlo emotivan i težak, navode reporteri, jer je bila u strašnom stanju šoka. Samo razmišlja o tome šta se moglo dogoditi da je prepoznaju na ulici i pozovu policiju. Najviše stresa proživljava kada razmišlja o tome šta bi se dogodilo da se ovako nešto dogodilo dok je s djetetom.

Bečka policija: Ovo su nove fotografije djevojčice koja liči na nestalu Danku i Rumunki koje je vode

Bečka policija: Ovo su nove fotografije djevojčice koja liči na nestalu Danku i Rumunki koje je vode

"Ovo što prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može razumjeti kakva je ovo noćna mora! Mogu nevina stradati. Ja sam majka, suosjećam s djetetom iz Srbije i želim da ga pronađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom jednako je zastrašujuće! Sada mi je policija došla kući, sve sam im ispričala, a oni su mi se na kraju izvinili za patnju koju sam pretrpio. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišemo izjavu. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da je pokušam zaboraviti", istaknula je mlada Rumunka na kraju razgovora.

Kako navode, KOSMO je već podijelio ovu informaciju s Uredom kriminalističke policije u Beču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije