Austrijska policija otkrila da na snimku iz Beča nije malena Danka (2)

1
Radiosarajevo.ba
Austrijska policija otkrila da na snimku iz Beča nije malena Danka (2)
>Foto: Instagram / Danka Ilić

Austrijska policija rano jutros isključila je bilo kakvu povezanost dvije Rumunke sa snimki iz Beča s nestalom Dankom Ilić.

"Srbijanski državljanin koji živi u Beču prijavio je srbijanskim vlastima da je na tramvajskoj stanici primijetio malo dijete u pratnji dvije odrasle žene.

Utvrđujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimku troje ljudi i podijelio ga sa srbijanskim vlastima. Budući da su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerovatnije radi o nestaloj djevojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva", navodi se u saopćenju austrijske policije.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

"Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i s njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece", navodi se, piše Blic.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije