Haos i panika u Beogradu: Urušio se plafon pijace u kojoj je bilo ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Haos i panika u Beogradu: Urušio se plafon pijace u kojoj je bilo ljudi
Foto: Beoinfo / Srećom, nema nastradalih

Zid koji se jutros obrušio na pijaci u okviru kompleksa "Stari Merkator" na Novom Beogradu povrijedivši četiri osobe, u stvari je gipsana obloga ventilacije na plafonu ribarnice koja se nalazi na pomenutoj pijaci.

Prema poslednjim informacijiama sa mjesta nesreće, ne postoji opasnost od novog urušavanja plafona, a sve povrijeđene osobe su medicisnki zbrinute i nisu životno ugrožene.

Kako se navodi iz kabineta gradonačelnika i JKP "Gradske pijace", na teren je odmah izašla vatrogasna ekipa.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Plafon koji se obrušio dimenzija je oko 100 kvadratnih metara.

"Živu glavu sam srećom spasio. Bio sam tu dvije minuta prije rušenja. Samo što sam se pomjerio, dimna zavjesa je pala, sve se srušilo",  priča Dragan Škondrić, očevidac nesreće na ovoj pijaci.

"Vidio sam tu povrijeđenu ženu, vidio sam kako sve pada na nju. Poslije se od prašine ništa više nije vidjelo. Ona kuka, zapomaže, a ne možeš da joj priđeš", ispričao je Dragan za Telegraf, dodajući da ih je bilo četvoro, petoro tu, kada se sve dogodilo.

Kako su kazali drugi, u pitanju je bila sekunda, ništa nisu stigli da vide i odjednom je bio mrak.

"Ništa nismo stigli da vidimo, odjednom je bio mrak, svjetlo se ugasilo. Ništa se nije čulo, samo se u momentu sve sručilo. Bila je panika, mrak, odmah je nestalo struje", ispričala je jedna od žena koja se tu zadesila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije