Gdje se kupamo: Fotografije smeća iz Jadranskog mora će vas rastužiti

Radiosarajevo.ba
Gdje se kupamo: Fotografije smeća iz Jadranskog mora će vas rastužiti
Foto: Facebook / UPA Rostrum Split - Fotografije mora kod Splita

Splitska udruga podvodnih aktivnosti Rostum objavila je na svom Facebook profilu fotografije podmoraj na splitskom Žnjanu, javlja Index.hr.

Ovo udruženje objavilo je veliki broj fotografija na kojima se vidi gomila raznog smeća. Na fotografijama se vide boce, plastika, željezo, gume, ali i cijeli jedan kontejner.

Sve to nalazi se na dnu mora ispod jedne od najpopularnijih i najvećih splitskih plaža.

"Ove slike su sa Žnjana. Koliko god strašno izgleda, sustavnim akcijama situacija se može popraviti, ali bitno je u korijenu mijenjati svijest ljudi. Naglašavamo da ciljamo lokacije s većom količinom otpada, da su dobar pregled terena i priprema akcije važna za njenu učinkovitost", rekli su za Index iz ovog udruženja.

"Dodali bi da se diljem Hrvatske organiziraju ove hvalevrijedne akcije, dosta je tu inovacija, motivacije. Posebno bi istakli KPA Vodomar, koji je organizirao i prvo prvenstvo u komunalnom vađenju otpada. Određene su kategorije, najviše izvađenog otpada po klubu, najzanimljiviji otpad", ističu iz udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije