Haradinaj: Carine će biti ukinute kada Srbija prizna neovisnost Kosova.

Fena
Haradinaj: Carine će biti ukinute kada Srbija prizna neovisnost Kosova.
Foto: EPA / Ramush Haradinaj

Kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je u ponedjeljak da carine koje je Kosovo uvelo na robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostaju na snazi te da je "Kosovo na to bilo prinuđeno zbog ponašanja Srbije i BiH".

Nakon sastanka s povjerenikom EU za pridruživanje i susjedsku politiku Johannesom Hahnom, Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio kako su razgovarali o mnogim temama kao što je dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije te uvođenje carina, prenose beogradske "Novosti".

Istaknuo je kako će carine biti ukinute kada Srbija prizna neovisnost Kosova.

Dodao je kako je europskog povjerenika izvijestio o tome da je Kosovo bilo prinuđeno da uvede carine zbog, kako je ustvrdio, neprekidnih smetnji koje je vršila i vrši Srbija.

Hahn se ranije susreo sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a prije odlaska iz Beograda u Prištinu na Twiteru je napisao kako će svoje sugovornike na Kosovu pozvati da deblokiraju regionalnu suradnju i trgovinu i naglasiti da je potrebno vratiti se dijalogu.

"Dobar sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, gdje smo razgovarali o pristojbama Kosova na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, koje krše sporazum CEFTA i regionalnu suradnju", napisao je Hahn i poručio da je posebice naglasio "hitnu potrebu za smirivanjem situacije izazvane odlukom Prištine da poveća carine Srbiji i BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije