Flurona se pojavila u Srbiji: Jedna stvar je karakteristična za nju

2
Radiosarajevo.ba
Flurona se pojavila u Srbiji: Jedna stvar je karakteristična za nju
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Direktorica Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut" Verica Jovanović izjavila je za RTS da je registrovan prvi slučaj flurone u Srbiji, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripe i koronavirusa kod jedne osobe.

Jovanović, gostujući u emisiji Četvrtkom u 9, rekla je da je prije sedmicu dana kod jedne osobe registrovan prvi slučaj prisustva sars-kov-2 virusa i virusa gripa.

Govorila je o simptomima flurone i onome što je karakteristično za nju

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

"Jako se teško razlikuje klinička slika između COVID-a i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva COVID infekciju", navela je Jovanovićeva, prenose srbijanski mediji. 

Istakla je da će se flurona ponavljati, te da Institut Torlak prvi put u ovoj godini na uzorcima koji se dostavljaju utvrđuje prisustvo i jednog i drugog virusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije