FINA priznala grešku: Riješen misterij nestanka 16 stranica financijskog izvještaja Rimac Grupe

0
Radiosarajevo.ba
FINA priznala grešku: Riješen misterij nestanka 16 stranica financijskog izvještaja Rimac Grupe
Instagram / Mate Rimac/Arhiva

RIMAC GROUP je 3. maja ove godine predao financijske izvještaje za 2021. godinu, a jučer se u regionalnim medijima pojavila informacija kako iz Financijske agencije (Fina) tvrde da su ta izvješća, bila nepotpuna.

O svemu se danas oglasio Mate Rimac na svom Facebook nalogu:

"Zadnjih dana su nas određeni mediji opet razapeli radi toga što smo, navodno, Fini poslali revizorski izvještaj za 2021. bez prvih 16 stranica dokumenta.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Fina je sad objavila da se radi o grešci pri obradi/uploadanju dokumenta. Toliko halabuke i prolivene žući radi tako jednostavne greške. I mog sloma živaca kad sam jučer vidio da se ta trakavica dalje nastavlja iako sam mislio da je davno zatvorena…

Do idućeg prolijevanja žući…", napisao je Rimac.

Financijska agencija danas, 7. juna 2023. godine demantovala je ranije navode.

Rimac Nevera u jednom danu srušila 23 svjetska rekorda uključujuči i ultimativni test

Rimac Nevera u jednom danu srušila 23 svjetska rekorda uključujuči i ultimativni test

"Rimac Group je predala FINI sva financijska izvješća za 2021. godinu.

Društvo Rimac Group je 3. maja 2023. godine predalo dokumentaciju u Fininoj poslovnici gdje su naši zaposlenici obavili učitavanje dokumentacije. Društvo Rimac Group naknadno je utvrdilo da javno objavljeno revidirano financijsko izvješće društva nije potpuno, tj. da ne odgovara dokumentu koji je društvo Rimac Group predalo, nakon čega su nas o istome i informirali.

Postoji mogućnost da je prilikom učitavanja dokumentacije u Fini došlo do greške pri učitavanju, odnosno da ista nije u potpunosti učitana u sustav. Istovremeno, utvrdili smo da je jedan od dokumenata koji je društvo Rimac Group predalo potpisan faksimilom. S obzirom na to da Fina može isključivo prihvatiti potpis u originalnom obliku, zatražili smo novi dokument od Rimac Grupe kako bi sva dokumentacija bila potpuna i ispravna. Na naš zahtjev, društvo Rimac Group je dostavilo dokument s originalnim potpisom te su time svi dokumenti ispravno predani.

Ovim putem se ispričavamo društvu Rimac Group zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva", poručili su iz FINE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije