Mate Rimac posjetio rodno Livno i sa prijateljima iz djetinjstva zaigrao balote

2
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac posjetio rodno Livno i sa prijateljima iz djetinjstva zaigrao balote
Foto: Facebook / Mate Rimac sa prijateljima iz djetinjstva u Lištanima

Inovator i biznismen, osnivač i direktor kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes Mate Rimac, posjetio je rodno Livno, gdje se tokom vikenda družio sa prijateljima iz djetinjstva.

Rimac je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio dvije fotografije, sa zanimljivim opisom...

"Visok sam 189 cm. Bilo gdje na svijetu - to bi bilo visoko. Ali u mom selu (Lištani, Livno, Bosna i Hercegovina) sam među najmanjim momcima. Mnogo velikih nedostaje na ovoj slici danas. Uglavnom - ovdje je svaka sekunda neprocjenjiva za mene. Posebno igrajući naš ekstremni sport - balote", napisao je Rimac na Facebooku.

Lijepe vijesti: Od sljedeće sedmice kreće voz Sarajevo - Ploče; objavljene cijene karata

Lijepe vijesti: Od sljedeće sedmice kreće voz Sarajevo - Ploče; objavljene cijene karata

I’m 189 cm tall. Anywhere in the world - that would be tall. But in my village (Lištani, Livno, Bosnia and Hercegovina)...

Posted by Mate Rimac on Sunday, April 9, 2023

Za one koji ne znaju balota je igra slična kuglanju i boćanju, koja ima za cilj bacanje ili kotrljanje teških lopti što bliže maloj ciljnoj lopti.

Podsjetimo, u Livnu je Rimac osnovao kompaniju Continental Adventure koja se bavi "outdoor" turizmom i marketinškim uslugama. Kompanija organizira jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno gradi prvi glamping resort na ovom području.

Mate Rimac sa prijateljima iz djetinjstva u Lištanima
Foto: Facebook: Mate Rimac sa prijateljima iz djetinjstva u Lištanima

Taj će resort uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru. Ranije je u Livnu Mate Rimac pokrenuo i Tehnološki park Linnovate, u kojemu je nastao niz manjih kompanija. 

Direktor kompanije Rimac Automobili često dođe u svoj rodni kraj. U planu ima i brojna ulaganja, a s druge strane dobiva pohvale za svoje humanitarne aktivnosti. Posljednji u nizu su ulaganja u Tehnološki park Linnovate, te kupovinu vatrogasnog vozila za gradnju vatrogasnog doma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije