Rimac otvorio vrata svoje tvornice: Evo kako izgleda sastavljanje Nevere

0
Radiosarajevo.ba
Rimac otvorio vrata svoje tvornice: Evo kako izgleda sastavljanje Nevere
Foto: Rimac Automobili / Tvornica u Jankomiru

U Rimac tvornici na Jankomiru radi 500 od 2000 radnika Rimac Grupe, gdje je u razvoju Nevera, ali i projekti koji bi sljedećih godina trebali donijeti milionsku zaradu i povrat ogromnih investicija te kompanije.

Svi dijelovi, među kojima su i brojni proizvedeni u Hrvatskoj ugrađuju se oko inovativne karbonske šasije koja trenutno dolazi iz Italije.

Rimac Grupa radi s oko 1200 hrvatskih dobavljača a sa njima imaju godišnji promet od 90 miliona eura.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Proizvodnja električnog superautomobila vrijednog dva miliona eura je prilično čist, ali i spor posao. Prije nego kupac može preuzeti svoj automobil, u Rimcu će Neverom napraviti i do 700 kilometara kako bi testirali radi li automobil po svakom zadanom parametru, prenosi nethr.

Te rigorozne kontrole uključuju i 3D skeniranje automobila, nezavisne inspekcije, a da bi auto sigurno testirali, cijelog ga zapakuju u zaštitne folije. Sve to traje od sedam dana, pa do dvije sedmice, a jednom kada autu udare i zadnji pečat, na auto se stavljaju gume za kupca koji može doći po vozilo.

Jankom je samo je jedna od lokacija na kojima danas posluje Rimac Grupa. U Hrvatskoj su tu još i kancelarije u Osijeku, Splitu i ukupno četiri lokacije u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije