Rimac Nevera u jednom danu srušila 23 svjetska rekorda uključujuči i ultimativni test

2
Radiosarajevo.ba
Rimac Nevera u jednom danu srušila 23 svjetska rekorda uključujuči i ultimativni test
Foto: Rimac Automobili / Nevera

U Rimcu s Neverom ne staju s nevjerojatnim postignućima na granici fizike.

Kako je osnivač kompanije Mate Rimac objavio na svom Facebook profilu, u jednom danu oborena su 23 svjetska rekorda. Sve za serijske automobile bilo koje vrste - bez obzira radi li se samo o električnim, hibridnim ili motorima s unutarnjim izgaranjem, među njima i test ubrzanja i kočenja 0-400-0 km/h.

Pritom je Rimac čestitao cijelom timu i objavio video s događaja.

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

Sjednica Parlamenta BiH: Ko će podržati izmjenu Zakona o VSTV?

Test 0-400-0 kilometara na sat je ultimativni test performansi hiperautomobila - ubrzanja i kočenja što je Nevera "odradila" s nevjerojatnim vremenom od 29,93 sekunde i srušila rekord dosadašnjeg neprikosnovenog prvaka hiperautomobila za više od sekunde (Koenigsegg Agera RS za 31.49 sekundi 2019. godine).

Podvig se dogodio u testnom centru Automotive Testing Papenburg (ATP) u Njemačkoj, uz verifikaciju vodećih nezavisnih stručnjaka iz Dewesofta i RaceLogica.

Drugi važan rekord je skidanje vremena vlastitog rekorda ubrzanja od 0 do 60 milja na sat za 1,74 sekunde (ranije 1,85 sekundi). Još jedan rekord koji bi se mogao istaknuti je ubrzanje od 0 do 400 kilometara na sat za 21,31 sekundu. Svi rekordi odrađeni su na cestovnim Michelin Cup 2 R gumama.

Nevera ponovo pomiče granice i sada drži titulu za najviše rekorda performansi oborenih u jednom danu, piše Autoklub.

Pogledajte video.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije