Erdogan stigao u Beograd, Vučić mu priredio srdačan doček na aerodromu

12
Anadolija
Erdogan stigao u Beograd, Vučić mu priredio srdačan doček na aerodromu
Foto: AA / Doček Erdogana u Beogradu

Nakon posjete Albaniji, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u četvrtak navečer u Beograd, glavni grad Srbije.

Erdogan, kojeg su na beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoy i generalni konzul Novog Pazara Osman Pešmen, kratko je razgovarao s delegacijom.

U znak dobrodošlice na ulicama Beograda postavljene su zastave Turske i Srbije.

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

U pratnji Erdogana u Beograd su stigli njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, ministar omladine i sporta Osman Askin Bak, ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kacir, ministar poljoprivrede i šumarstva Ibrahim Yumakli.

Također, ministar trgovine Omer Bolat, ministar transporta i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu, šef Obavještanje službe Ibrahim Kalin, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glavni savjetnik za vanjsku politiku i sigurnost Akif Cagatay Kılıc i šef odbrambene industrije Haluk Gorgun.

Sastanak sa predsjednikom Srbije Vučićem predviđen je za petak u 11.20 sati u Palati Srbija, ispred koje će prethodno biti organizovan svečani doček.

Četvrta sjednica Visokog vijeća za saradnju između Srbije i Turske, predvođena Erdoganom i Vučićem, bit će održana u petak u 12.05 sati.

Potpisivanja bilateralnih sporazuma, uz prisustvo dvojice predsjednika, predviđeno je u 13 sati, nakon čega će se Erdogan i Vučić obratiti novinarima.

Predsjednici Srbije i Turske prisustvovat će od 16 sati i biznis forumu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije