Erdogan govorio u skupštini o poplavama u BiH: 'Bosansku braću ne ostavljamo same'

11
Radiosarajevo.ba
Erdogan govorio u skupštini o poplavama u BiH: 'Bosansku braću ne ostavljamo same'
Foto: EPA-EFE / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan održao je govor u Skupštini Turske te se u okviru brojnih tema osvrnuo i na situaciju sa poplavama u Bosni i Hercegovini.
 
U dijelu govora, Recep Tayyip Erdogan je izrazio saučešće porodicama koje su izgubile članove porodice te je poželio brz oporavak povrijeđenima.

"Čim smo dobili vijest o ovoj katastrofi, odmah smo mobilizirali AFAD i TIKA-u. Činili smo i činimo sve da zacijelimo rane naše braće. Naš ministar saobraćaja otišao je u zonu poplava kako bi pokazao solidarnost s bosanskim narodom.

Od sada našu bosansku braću nećemo ostavljati same. Vodit ćemo računa o naslijeđu koje nam je ostavio rahmetli Alija Izetbegović dok me držao za ruku u bolnici", rekao je Erdogan.

Skandal: Uhapšena žena koja je plaćala za glasove na izborima - otkriveno koliko je novca davala

Skandal: Uhapšena žena koja je plaćala za glasove na izborima - otkriveno koliko je novca davala

Rijaset Islamske zajednice BiH, Merhamet i turska Agencija za međunarodnju saradnju i koordinaciju (TIKA) uskoro će početi s projektom izgradnje i obnove porušenih kuća u poplavljenim područjima.

"TIKA će preuzeti na sebe obavezu da opremi sve te kuće, tako da će biti useljive i kompletno opremljene", rekao je predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Kenan Vrbanjac.

Više informacija o dešavanjima u Jablanici i ostalih gradovima možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije