Erdogan iznio šokantne tvrdnje: "Nakon Palestine i Libana, Turska je sljedeća meta Izraela"

13
Radiosarajevo.ba
Erdogan iznio šokantne tvrdnje: "Nakon Palestine i Libana, Turska je sljedeća meta Izraela"
Foto: EPA - EFE / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je iznio uznemirujuće tvrdnje koje su potresle tursku javnost. 

Erdogan je povodom izraelskog napada na Liban rekao da će Turska biti iduća meta. Tokom svog govora na inauguraciji turskog parlamenta, on se žestoko obrušio na Izrael. 

"Izrael je počinio mnogo zločina protiv čovječnosti i to uključuje etničko čišćenje, bombardovanje škola i to se dešava uzastopno i kontinuirano".

Saobraćajna nesreća kod Žepča: Više povrijeđenih na M-17, obustavljen saobraćaj

Saobraćajna nesreća kod Žepča: Više povrijeđenih na M-17, obustavljen saobraćaj

Također se obrušio na međunarodnu podršku Izraelu za ovakva djela: "Izraelski terorizam i genocid u Palestini su se proširili na Liban. Oni su najavili kopnenu invaziju na Liban i time pokušava da čitav region uvuče u vatreni obruč i to sve dok nastavlja genocid u Gazi. Izrael koji je u Gazi masakrirao 42 hiljade ljudi i to sada planira isto raditi u Libanu je bez potrebne reakcije svijeta".

Erdogan je sadašnjeg izraelskog premijera Benjamina Netanayhua uporedio sa nekadašnjim liderom Nacističke Njemačke Adolfom Hitlerom i poručio je da on treba biti zaustavljen. 

"Izraelska administracija, koja djeluje prema svojoj zabludi o 'obećanoj zemlji', usmjerit će se na našu domovinu nakon Palestine i Libana", naglasio je predsjednik Republike Turske. 

Dodao je da će se Turska truditi da se pridržava svog stava protiv Izraela bez obzira na cijenu koju može platiti. 

"Izraelska agresija je također upućena na Tursku. Koristit ćemo sva sredstva koja možemo da zaštitimo našu domovinu i nezavisnost", zaključio je Erdogan.

O napadu Irana na Izrael više čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije