Pogledajte kako je Aleksandar Vučić 'poludio' zbog pitanja novinara: Pogodila ga jedna riječ

7
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Aleksandar Vučić 'poludio' zbog pitanja novinara: Pogodila ga jedna riječ
Foto: Prtscr / Youtube / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na novinarska pitanja tijekom današnjeg boravka u Crnoj Gori. Veći dio konferencije za medije Vučić je proveo u prepirci s tamošnjim novinarima, a posebno ga je iznerviralo pitanje o Kosovu.

Novinar podgoričke televizije upitao je Vučića o situaciji s Kosovom, koristeći termin 'Republika Kosovo', nabrajajući mu što se sve tamo dogodilo od dolaska SNS-a na vlast.

Vidno iznerviran, Vučić mu je odgovorio:

Učesnici emisije "Večera za 5" na RTL-u pjevali Thompsonovu pjesmu koja veliča tzv. Herceg Bosnu

Učesnici emisije "Večera za 5" na RTL-u pjevali Thompsonovu pjesmu koja veliča tzv. Herceg Bosnu

"Hvala vam što ste ovo napravili. Da niste, mnogi bi posumnjali u moje riječi. Ovako su se svi uvjerili koliko sam u pravu. Ne postoji nikakva Republika Kosovo, ne postoji po Međunarodnom javnom pravu.

Ne postoji po Povelji Ujedinjenih naroda, ne postoji po Rezoluciji 1244. Ne smeta mi to što se vi radujete i što želite namjerno provocirati govoreći Republika Kosovo. Zamislite da je govorim o 'Republici Gusinje' ili 'Republici Pljevlja'. Neću vam tako govoriti jer to ne postoji", rekao je Vučić potom dodajući da je Kosovo dio Srbije.

Zamolio je novinara da se upristoji, prijeteći mu prstom, piše Nova.rs.

"Aj malo se upristoji, nemoj me prekidati jer sam pažljivo saslušao. Dakle, ustanovili smo da ne podržavate Rezoluciju 1244 i Povelju UN. Ustanovili smo da podržavate cijepanje Republike Srbije i secesionističke pokrete na teritoriju Srbije.

Neće biti promjene stava. Što se tiče ličnih iskaznica i svega drugog, sretan sam zbog svega toga. Mi smo uvijek bili za slobodnu trgovinu, protok roba, kapitala, usluga, svega…To nema veze s državno-pravnim statusom", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je bio agresivan tokom čitave konferencije za medije, a pitanje koje je izazvalo poseban bijes predsjednika Srbije možete pogledati od 20:25.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije