Zlatko Lagumdžija reagovao na laži Vučića pred UN-om: 'Vrijedi podsjetiti na činjenice'

10
Radiosarajevo.ba
Zlatko Lagumdžija reagovao na laži Vučića pred UN-om: 'Vrijedi podsjetiti na činjenice'
Foto: EPA-EFE / Zlatko Lagumdžija

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija reagovao je na lažne tvrdnje Aleksandra Vučića da je Srbija jedna zemalja utemeljitelja UN-a.

Lagumdžija je na svom profilu na društvenoj mreži X objavio postove u kojima opovrgava lažne tvrdnje Aleksandra Vučića pred Generalnom Skupštinom Ujedinjenih naroda. 

Predsjednik Srbije je na početku izlaganja rekao:

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

"Obraćam vam se u ime Srbije, zemlje osnivača Ujedinjenih nacija, države slobode i pravde."

Reakcije Zlatka Lagumdžije prenosimo u cijelosti:

"Vrijedi podsjetiti na činjenice kada se u dnevno političke svrhe šire laži o Srbiji kao utemeljitelju UN. Titova Jugoslavija je bila medju 51 državom koja je osnovala UN.

Disolucijom SFRJ prestaje biti članica UN. Bosna i Hercegovina 1992 a Srbija kao dio SRJ od 2000 je clan UN", napisao je Lagumdžija.

Lagumdžija je podsjetio da je Bosna i Hercegovina bila autor/sponzor Rezolucije UN-a Generalne skupštine da se prije 24 godine naši susjedi prime u članstvo UN-a kao 189. država.

"Podsjećanja radi - nakon prijema Palau, Kiribati, Nauru i Tongo te zahtjeva SRJ da postane nova članica UN, zajedno sa jos 30 drzava Bosna i Hercegovina je bila autor/sponzor Rezolucije UN-a Generalne skupštine da se prije 24 godine naši susjedi prime u članstvo UN-a kao 189. država", istakao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije