Saznalo se: Zbog dolaska ovog političara je Vučić poslao hladnu odbijenicu Putinu

8
Radiosarajevo.ba
Saznalo se: Zbog dolaska ovog političara je Vučić poslao hladnu odbijenicu Putinu
Foto: Tanjug / Aleksandar Vučić

Ove godine spomenuti summit održava se u Kazanu i traje od 22. do 24. oktobra. Poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću javno je uputio Vladimir Putin.

On se početkom prošlog mjeseca u Vladivostoku, na marginama Istočnog foruma, sastao s potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom i tom prilikom rekao:

"Prenesite pozdrave predsjedniku Vučiću. Čekamo ga na događajima u sklopu sastanka lidera BRICS-a u Kazanu u BRICS outreach formatu. Poslali smo vam poziv, nadam se da će ga gospodin predsjednik prihvatiti".

Usvojena Rezolucija o BiH Sabine Ćudić: Zabranjeno veličanje ratnih zločinaca u školama

Usvojena Rezolucija o BiH Sabine Ćudić: Zabranjeno veličanje ratnih zločinaca u školama

Dan kasnije Aleksandar Vučić je glatko odbio poziv.

"Imamo dosta važnih posjeta, kako klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York, a već znam da ću na marginama Opće skupštine UN-a razgovarati s najmanje šest predsjednika i najmanje sedam-osam premijera", pohvalio se Vučić novinarima i naveo da Beograd obilježava 80 godina oslobođenja baš u to vrijeme.

Premijer Poljske Donald Tusk boravit će u Beogradu 23. i 24. oktobra, saznaje Nova. On je zapravo taj "vrlo važan posjet", zbog kojeg je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da prisustvuje summitu BRICS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije