! / Drama u Hrvatskoj: Uhapšen bjegunac koji je osumnjičen da je pokušao utopiti bebu

09. 12. 2021. u 14:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ekipa za uviđaj PU splitsko-dalmatinske je na terenu na Klisu gdje se provodi uviđaj u kući iz koju je u srijedu navečer u KBC dovedena beba s posljedicama utapanja.

Kao osumnjičeni je uhapšen Mario Usanović (32), otac djeteta nad kojim je u toku kriminalističko istraživanje.

Odmah nakon obavijesti iz bolnice o bebi sa zdravstvenim stanjem koje je ukazivalo na porodično nasilje, policija je izašla na teren i potražila oca djeteta na adresi na Klisu. On je pred njima pobjegao odjeven u maskirne hlače, bez majice na sebi i obuven u vojne čizme, nakon čega je pokrenuta opsežna potjera, piše Slobodna Dalmacija.

Tokom par sati angažirano je više od 70 policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije. Osim u samoj potrazi za bjeguncem, raspoređeni su na mjesto događaja na Klisu te na blokadnim punktovima na cestama.

Kako se saznaje, blokade su napravljene na većim prometnicama gdje su se vršili pregledi vozila u slučaju da bjegunac pokuša pobjeći tako. Osim Klisa, obuhvaćeno je područje Solina.

"U akciju su uključeni policijski službenici koji su bili u redovnom radnom vremenu te smo uz njih angažirali i dodatne snage. Blokade su napravljene na deset punktova na prometnicama", govori Antonele Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

O bijegu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo koje je odobrilo objavu identiteta i fotografije osumnjičenoga te upozorenja građanima da mu se ne približavaju ako ga vide. Iznimna angažiranost policije na terenu i trenutna reakcija rezultirale su hapšenjem u 22.10 sati u šumi na području Klisa.

Prilikom hapšenja Mario Usanović se opirao te je upotrebljena tjelesna snaga i lisičine kako bi ga savladali. Javnosti je poznat kao učesnik jednog od popularnih televizijskih showa "Samo nebo zna" 2017. godine kada je bio u djelatnom sastavu MORH-a kao pripadnik ratne mornarice.

Godinu dana nakon sudjelovanja u RTL-ovoj dokumentarnoj sapunici uhapšen je u Splitu s amfetaminima i ecstasyjem. Tokom kriminalističkog istraživanja utvrdit će se kako je došlo do toga da se beba umalo utopila te sve ostale okolnosti sinoćnjih događanja.

Majka djeteta je s njim došla na Hitni prijem te je i ona zadržana u bolnici na Odjelu psihijatrije zbog teškog stanja u kojem je bila. Beba, uz simptome koji su ukazivali na posljedicu utapanja, nije na sebi imala vidljive povrede, a zadržana je na Jedinici intezivnog liječenja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA