Kao bebu je ostavili u WC-u: Tražila oca cijeli život, a on živio 6 km od nje...

0
Radiosarajevo.ba
Kao bebu je ostavili u WC-u: Tražila oca cijeli život, a on živio 6 km od nje...
Foto: BBC / Žena čiju priču je pratio BBC

Žena koja je usvojena nakon što je kao beba pronađena zamotana u deku u WC-u bolnice slomila se nakon što je saznala da joj je rođeni otac umro prije nego što ga je uspjela upoznati

Leah (26), čije prezime nije navedeno u dokumentarcu, mama je ostavila u WC-u u bolnici Wythenshawe u južnom Manchesteru 29. decembra 1994. godine.

Otkriće trodnevne bebe potaknulo je potragu za majkom, no ona nikada nije identificirana.

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Više od dvadeset godina kasnije, Leah, koju su Debbie i Andrew iz Manchestera usvojili u dobi od četiri mjeseca, odlučila je potražiti svoje biološke roditelje zajedno s ekipom s BBC-a koja je snimila dokumentarac Our Lives: Finding My Family.

Sniman tokom tri godine, dokumentarac je pratio njenu potragu za roditeljima dok je provodila DNK testove u nadi da će pronaći podudarnost u internetskoj bazi podataka.

Nakon početnih lažnih pozitivnih rezultata, Leah je pronašla daljeg rođaka Roberta koji ju je spojio s bakom (mamom od biološkog oca).

No, umjesto sretnog susreta, Leah je otkrila da joj je otac, Lee Penney, umro u aprilu 2014. nakon što je pretrpio moždani udar neposredno prije svog 40. rođendana.

Više od 20 godina živio je samo šest kilometara od Leah i njene porodice.

"Dobro je što sam saznala za njega. Ali je teško prihvatiti činjenicu da je mrtav. Čini se kao da je premalo učinjeno i prekasno", rekla je Leah, plačući nakon otkrića ove tužne vijesti.

Nju je kao malu bebu otkrilo osoblje bolnice Wythenshawe neposredno prije dočeka Nove godine 1994. godine.

Doktori su vjerovali da je beba, koju su medicinske sestre nazvale 'Holly', bila stara otprilike tri dana u vrijeme kada je pronađena. Sticajem okolnosti, policija je vjerovala da je majka vjerojatno tinejdžerka ili mlada žena, ali detalji o njoj nikada nisu otkriveni.

Debbie i Andrew, koji su već imali jednu usvojenu kćer, a htjeli su usvojiti drugu, na vijestima su vidjeli izvještaj o 'bebi Holly'. Četiri mjeseca kasnije, Leah je bila s njima kod kuće.

"Imala sam život ispunjen ljubavlju",  rekla je Leah i dodala da joj ništa nije nedostajalo.

"Trebam li biti tužna zbog nekoga koga ne poznajem? Nešto me boli, ali ne znam šta boli, niti zašto", pitala se Leah kad je posjetila očev grob.

Istakla je kako ima želju pronaći svoju mamu, otkriti zašto je ostavila.

"Već smo učinili nemoguće pronašavši mog tatu, pa sada nije tako nemoguće pronaći i mamu", zaključuje u dokumentarcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije