... / O njima je pričao čitav svijet: Uhvaćena četvorica bjegunaca iz izraelskog zatvora

11. 09. 2021. u 22:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Još dva palestinska zatvorenika koji su pobjegli iz zatvora Gilboa na sjeveru Izraela uhvaćeni su rano jutros, uključujući komandira ekstremista Zakariju Zubeidija, javili su izraelski mediji.

Uhvaćen je u Muhamed al Arida, mlađi brat navodnog organizatora bjekstva kroz tunel prokopanog ispod ćelije u zatvoru za koji se vjerovalo da je dobro obezbjeđen.

Četvorica bjegunaca su sada ponovo u izraelskom zatočeništvu, a potraga za dvojicom preostalih se nastavlja. Za jednog se vjeruje da je na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Svi bjegunci, osim Zubeidija, su članovi Islamskog džihada, a četvorica su osuđena na doživotne robije zbog umješanosti u smrtonosne napade na Izraelce.

Zubeidi i Arida su uhvaćeni kraj arapskog grada grada Šibli Um al Ganam na sjeveru Izraela na parkingu za kamione.

Oni su uhapšeni samo nekoliko sati poslije hapšenja druge dvojice bjegunaca u Nazaretu takođe na sjeveru Izraela.

Vijest o hapšenju još dvojice objavljena je nakon što se premijer Izraela Naftali Benet sastao sa policijskim i vojnim zvaničnicima radi procjene situacije, što je neuobičajeno za religoznog premijera koji poštuje jevrejski dan odmora, šabat.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)