Policajac spasio bebu koju je muškarac bacio sa drugog sprata

0
Radiosarajevo.ba
Policajac spasio bebu koju je muškarac bacio sa drugog sprata
Foto: Instagram / Policajac spasio bebu

Policajac Eduardo Matute, spasio je jednomjesečnu bebu koju je muškarac, čiji identitet još nije otkriven, bacio sa drugog sprata zgrade u New Jersey-u.

Naime, u subotu uveče policijski službenici u New Jersey-u dobili su prijavu da se novorođenče nalazi u opasnosti jer neidentifikovan muškarac prijeti da će bebu staru mjesec dana baciti sa terase, piše CNN.

"Svi policajci koji su bili uključeni u ovaj slučaj su pravi heroji. Pomogli su da se spasi dijete koje se nalazilo u veoma opasnoj situaciji", saopšteno je državni tužilac.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portparol policije saopštio je da je sa djetetom sve u redu i da nije zadobilo nikakve povrede.

"Muškarac je uhapšen, nalazi se pod istragom i njegov identitet još nije saopšten javnosti", rekao je portparol, prenosi Blic.

Članica gradskog veća u New Jersey-u, Denis Ridli, pohvalila je u saopštenju policajca Eduarda i njegovu sposobnost da u ključnim momentima brzo odreaguje.

"Njegova hrabrost, ali i hrabrost svih ostalih policajaca koji su učestvovali u ovoj akciji treba da bude adekvatno nagrađena. Drago mi je što su baš oni uspjeli da spriječe tragediju. Beba i njena majka su na sigurnom", saopštila je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije