Dodik glasao na lokalnim izborima u Beogradu i najavio odakle će doći na 'svesrpski sabor'

6
Radiosarajevo.ba
Dodik glasao na lokalnim izborima u Beogradu i najavio odakle će doći na 'svesrpski sabor'
Foto: Instagram / Milorad Dodik glasao u Beogradu

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik objavio je u nedjelju, 2. juna, na društvenim mrežama da je glasao na lokalnim izborima u Beogradu.

Milorad Dodik je rekao da će se tokom dana sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim će razgovarati o "svesrpskom saboru" koji će biti održan 8. juna.

Na društvenoj mreži Instagram naveo je da odlazi u Rusiju...
 
"Na dan sabora dolazim iz Rusije i na njemu će se okupiti svi segmenti srpskog društva. Na saboru ćemo usvojiti deklaraciju koja bi trebalo da sadrži smjernice kojim putem ćemo ići dalje, kao i odgovore na aktuelna pitanja", napisao je Dodik.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Dodik je naveo kako očekuje podršku Vučića za “teške odluke koje će RS donijeti kao reakciju na Rezoluciju o Srebrenici”. Sabor je trebalo da bude održan u maju.

Milorad Dodik je tokom gostovanja na TV Prva govorio o suludoj ideji za promjenu naziva Srebrenici te je tom prilikom kazao da ukoliko Skupština općine donese takvu odluku, RS će donijeti zakon i proglasiti ga važećim.

Intervju možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije