SDS uložio žalbu na odluku CIK-a: 'Spasimo RS od Dodika i stranaca'

6
Radiosarajevo.ba
SDS uložio žalbu na odluku CIK-a: 'Spasimo RS od Dodika i stranaca'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SDS press / Aleksandra Pandurević

Srpska demokratska stranka (SDS) je uložila žalbu na odluku Centralne izborne komisije kojim im se ne dozvoljava učešće na izborima, potvrdio je predsjednik ove stranke Milan Miličević na konferenciji održanoj nakon proširene sjednice Pedsjedništva SDS.

"SDS je potrebna narodu. Sve drugo što je bilo obilježje Republike Srpske aktuelna vlast je uništila. SDS će izaći sa svojim nazivom i obilježjima", rekao je Miličević.

"Odluka CIK-a je sramna i nezabilježena u praksi od kada traju izbori u RS-u odnosno BiH jer je SDS jedina politička partija koja je na ovim izborima praktično zabranjena. Očekujemo pozitivno rješenje po žalbi koja je zasnovana po zakonu dakle prije svega na Deklaraciji o ljudskim pravima, o slobodi političkog djelovanja i izražavanja svog političkog stava. Preko 100.000 ljudi koji glasaju za SDS i svim demokratskim principima u svijetu pa i kod nas", naveo je Miličević.

Vedrana Rudan žestoko o Mati Rimcu: 'On je uvijek kod mene izazivao nelagodu'

Vedrana Rudan žestoko o Mati Rimcu: 'On je uvijek kod mene izazivao nelagodu'

Dalje smatra da "treba biti sramota svakog člana CIK-a koji je digao ruku za ovu odluku posebno za one koji dolaze iz RS-a."

"Mi smatramo, a uvjeravaju nas u to advoaktski timovi i pravnici, da se to kosi sa tumačenjem osnovne situacije u vezi sa transakcijskim računom. Aktuelna vlast u RS-u stoji iza svega ovoga", poručio je.

Aleksandra Pandurević kazala je kako iza ovoga stoji “Milorad Dodik koji je ukinuo sva obilježja RS zajedno sa strancima, himnu, 9. januar”, a da su namjeravali da “ukinu i SDS”.

“Glasno i jasno im poručujemo da su se debelo prevarili. Pozivamo građane RS na totalnu mobilizaciju kako bi je spasili od totalitarnog režima”, kazala je Pandurević najavljujući kako će “SDS spasiti RS od stranaca i od Dodika.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije