Dačić o napadima u Beču: Upozoravali smo da je u Austriji "centar vehabizma"

7
Tanjug
Dačić o napadima u Beču: Upozoravali smo da je u Austriji "centar vehabizma"

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom terorističkih napada u Austriji, ali i širom svijeta, da je očigledno da dolazi do ponovnog bujanja međunarodnog terorizma i dodao da je Srbija još ranije "upozoravala austrijske vlasti da se u toj zemlji nalazi centar vehabizma", prenosi Tanjug.

Dačić je podsjetio da je Srbija "sastavni dio međunarodne alijanse u borbi protiv tzv. Islamske države".

"Mi smo upozoravali austrijske vlasti, još dok sam bio ministar unutrašnjih poslova da je centar vehabizma i islamskih raznih organizacija u Salzburgu i u Austriji. Možda nam nisu dovoljno vjerovali u to vrijeme, nažalost, potvrdilo se da sve na šta smo mi upozoravali i SAD i Evropu, a vezano za islamski terorizam, da smo nažalost obistinilo", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

On je poručio da bi te informacije trebalo ozbiljno se razmatraju i da se napravi najbolji mogući štiti protiv terorizma, navodeći da "teroristi nisu došli sa istoka, već je riječ o državljanima tih zemalja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije