Dačić o hapšenju ambasadora Azerbejdžana u BiH: Nećemo se miješati

Radiosarajevo.ba
Dačić o hapšenju ambasadora Azerbejdžana u BiH: Nećemo se miješati
Foto: Zerkalo.az / Eldar Gasanov

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov nije uhapšen u Srbiji, nego u Azerbejdžanu.

"To je unutrašnje pitanje Azerbejdžana i njihovih sigurnosnih i pravosudnih organa, Srbija se u to ne miješa. Hasanov je uhapšen u Azerbejdžanu", rekao je Dačić za Kurir. 

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i BiH Eldar Hasanov uhapšen je zbog sumnje da je prisvojio veliku količinu novca i nenamjenski trošio sredstva iz budžeta, saopštila je Službe državne sigurnosti Azerbejdžana.

Osim Hasanova još su uhapšeni te je podnijeta i krivična prijava protiv šefa Konzularnog odjela Faiga Bagirova, predsjednika natječajne komisije Ministarstva Farhada Mollazade i drugih.

"Tokom operativnih i istražnih mjera u krivičnom predmetu, dobijene su nove informacije o prisvajanju sredstava dodijeljenih iz državnog budžeta za različite aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova, na osnovu prikupljenih materijala imenovana je sveobuhvatna revizija finansijskih i ekonomskih aktivnosti", navodi se u saopćenju press-službe državne sigurnosti Azerbejdžana.

Tokom finansijskih inspekcija postojale su osnove sumnje da je ambasador Republike Azerbejdžan u Republici Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini zloupotrijebio značajna budžetska sredstva i počinio druge povrede zakona.

"U sklopu istrage Gasanov je priveden kao osumnjičeni. Operativne istražne mjere u krivičnom predmetu se nastavljaju", navodi se u saopćenju koje je prenio azerbejdžanski portal Zerkalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije