Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Uhapšen ambasador Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini
Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

Eldar Gasanov, ambasador Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, uhapšen je u svojoj državi.

Prema informacijama iz pres-službe državne sigurnosti Azerbejdžana, Gasanov je uhapšen zbog sumnje da je pronevjerio krupnu svotu novca iz budžeta.

"Tokom operativnih i istražnih mjera u krivičnom predmetu, dobijene su nove informacije o prisvajanju sredstava dodijeljenih iz državnog budžeta za različite aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova, na osnovu prikupljenih materijala imenovana je sveobuhvatna revizija finansijskih i ekonomskih aktivnosti.

Eldar Gasanov - undefined

Foto: Zerkalo.az: Eldar Gasanov

Tokom finansijskih inspekcija postojale su osnove sumnje da je ambasador Republike Azerbejdžan u Republici Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini Eldar Gumbat oglu Gasanov zloupotrijebio značajna budžetska sredstva i počinio druge povrede zakona. U sklopu istrage Gasanov je priveden kao osumnjičeni. Operativne istražne mjere u krivičnom predmetu se nastavljaju", navodi se u saopćenju koje je prenio azerbejdžanski portal Zerkalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije