Crnogorci odgovorili Beogradu na zabranu slijetanja aviona u Srbiju

Radiosarajevo.ba
Crnogorci odgovorili Beogradu na zabranu slijetanja aviona u Srbiju
Twitter / Dva biznismena se potukla na letu Beograd - Podgorica

Sinoć je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije donio odluku o zabrani slijetanje aviona "Montenegro Airlinesa" na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Jutros su Crnogorci, čelnici "Montenegro Airlinesa" odgovorili na ovu zabranu iz Srbije.  

"Montenegro Airlinesu predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i mi ćemo tom zadatku biti posvećeni.  Industrija u kojoj poslujemo ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka. Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušat ćemo da damo doprinos da se posljedice Covid-19, u ekonomskom smislu, što prije saniraju", naveli su iz ove aviokompanije. 

Podsjetimo, na Beogradski aerodrom sinoć je sletio jedan avion "Montenegro Airlinesa" sa 115 crnogorskih studenata, a odluka Direktorata važi od srijede.

Vlada u Podgorici u ponedjeljak je saopćila da je odlučila da od 1. juna otvori granice s nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i BiH.

Montenegro Airlines je ranije u toku jučerašnjeg dana najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

No, na to će od danas morati pričekati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije