Avionima Montenegro Airlinesa zabranjeno da slijeću u Beograd!

Radiosarajevo.ba
Avionima Montenegro Airlinesa zabranjeno da slijeću u Beograd!

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona "Montenegro Airlinesa" na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", piše Blic.

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za žitelje devet država među kojima nisu Srbija (i BiH).

U obrazloženju odluke Direktorijata civilnog vazduhoplovstva stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, što znači da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru.

"Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio-prevoznika registrovanih u Republici Srbiji", navodi se obrazloženju koje prenosi Blic.

Ipak, saznaje se da je na beogradski aerodrom večeras sletio jedan avion "Montenegro Airlinesa" sa 115 crnogorskih studenata, a odluka Direktorata važi od sutra (srijeda).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije