Božićno čudo: Nakon tri godine potrage oteta djeca vraćena roditeljima

Radiosarajevo.ba
Božićno čudo: Nakon tri godine potrage oteta djeca vraćena roditeljima
Tri godine nakon što su Serena (8) i Thomas (7) nestali, pronađeni su 150 kilometara od škole gdje su posljednji put viđeni 2014. godine. Otac Harry Speath (61) njihov povratak kući smatra "božićnim čudom".

Serena (5) i Thomas (4) Spet u isto ovo doba godine 2014. godine, čekali su svog oca da dođe po njih nakon škole. Do njihovog susreta nije došlo, pa je otac Harry prijavio policiji nestanak svoje djece i njihove majke Jane Adare, svoje bivše supruge.

Otac Harry na Facebooku je otvorio grupu posvećenu pronalasku svoje djece. U maju stručnjaci su grafički prikazali kako bi Serena i Thomas mogli izgledati danas. Trik je upalio.

Tri godine kasnije, Serena (8), Thomas (7) i Jane (48) pronađeni su u australskoj državi Queensland, oko 150 kilometara od mjesta nestanka

Australski savezni sud potvrdio je da je potraga je bila otežana zbog niza zagonetnih situacija i lažnih iskaza, a australijska federalna policija potvrdila je da je riječ o porodičnoj otmici. Djecu je otela majka, koju sada čekaju optužnica i suđenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije