Djevojčica se ubila zbog nasilja vršnjaka, nije htjela svoje fotografije na sahrani

Radiosarajevo.ba
Djevojčica se ubila zbog nasilja vršnjaka, nije htjela svoje fotografije na sahrani
Prije nego što se 13-godišnja Rosalie Avila prošlog mjeseca objesila u svojoj sobi u Yucaipi (Kalifornija), ostavila je nekoliko poruka svojoj porodici da ih pročitaju nakon njene smrti.

"Ostavila je jednu poruku za moju suprugu u kojoj je pisalo: Mama, volim te. Žao mi je što ćeš me pronaći ovakvu", ispričao je Rosaliein otac za časopis People, prenosi Index.hr.

“U drugoj poruci pisalo je: ‘Molim vas, nemojte prikazivati moje fotografije na sahrani. To su bile njene oproštajne poruke’", kazao je shrvani otac.

Porodica je 13-godišnju djevojčicu pronašla mrtvu u svojoj sobi 28. novembra. Otac kaže da nikada neće zaboraviti prizor koji ih je dočekao.

"Svirala je muzika i vrata su bila zaključana. Znao sam da nešto nije u redu jer nije odgovarala na naše pozive. Moj sin je na kraju razvalio bravu da bi ušao u sobu i vrisnuo je. Utrčao sam u sobu i vidio kćer kako visi, uže joj je bilo oko vrata", priča otac.

rosalie-avila2.jpg - undefined

FOTO: Facebook

Rosalie je proglašena mrtvom 1. decembra, nakon što je nekoliko dana provela u bolnici spojena na aparate za disanje. Njeni roditelji kažu da se ubila nakon mjeseci zlostavljanja od vršnjaka. Također kažu da škola nije učinila ništa kako bi to zaustavila, iako su znali što se događa.

"Rekla nam je da je nazivaju kurvom i govore joj da ima herpes, i ostale grozne stvari. Ismijavali su je zbog njezinih zubi, zbog svega na njoj. Ostavila je više poruka za nas, nazivali su je ružnom. Na jednoj poruci je njena fotografija kako se gleda u ogledalo i na njoj piše "ružna". Vjerovala je da je istina sve što su vršnjaci o njoj govorili", priča otac za People.

Kako zlostavljanje nije prestajalo, Rosalie se počela rezati. Na kraju je sebi oduzela život.

Advokat porodice najavio je tužbu protiv škole koja, kako kaže, nije učinila ništa da zaustavi grozno maltretiranje.

Osim verbalnog zlostavljanja, vršnjaci su napravili video koji prikazuje kako bi trebala izgledati lijepa, a kako izgleda ružna djevojka. Koristili su fotografiju Rosalie da bi pokazali kako treba izgledati ružna djevojka. Video je kružio školom i šire, objavljen je online i postao je viralan.

U jednoj od oproštajnih poruka Rosalie se izvinula svojim roditeljima što je ružna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije