Tinejdžer ubio očuha nožem, pa se pohvalio na društvenim mrežama

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer ubio očuha nožem, pa se pohvalio na društvenim mrežama
Devetnaestogodišnjak iz Colorada kriv je za ubistvo svog očuha u njihovoj porodičnoj kući u Aurori, nakon što ga je izbo na smrt jer mu je išlo na živce što mu je naredio da obavi kućne poslove.

Nickolas Vinson najprije je više puta nožem izbo 50-godišnjeg Oscara Lamara Owensbyja, a potom je posljedice snimio i objavio na društvenoj mreži "Snapchat" uz opis "Upravo sam ga ubio".

Policija je objavila da ga je tinejdžer u petak navečer više puta ubo po vratu, leđima i ramenima, pa je Oscar, koji je s njim i njegovom majkom živio 14 godina, u bolnici podlegao povredama.

Snimak navodno pokazuje kako majka tinejdžera Celena pokušava da oživiti i doziva svog dugogodišnjeg partnera. Nicolas je tada ušao u automobil, pobjegao i nazvao brata da mu kaže što je učinio, prenosi "Daily Mail".

Kasnije su pronađeni tragovi krvi po zidu, ali i krvavi otisci obuće koji su vodili od Nicolasove sobe pa do garaže.

Istraga je pokazala da su se prije ubistva očuh i tinejdžer svađali oko kućnih poslova. Nicolas najprije nije bio kod kuće već su se raspravljali preko poruka, a svađa se nastavila kad su došli kući.

Bratu je na telefon rekao da mu je Oscar pretio da će ga izbaciti iz kuće. Tinejdžer je trenutno u pritvoru, a u srijedu bi prvi put trebao da se pojavi na sudu, prenosi Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije