Trostruki ubica iz Goražda u teškom stanju pred sudom: Advokata pitao gdje se nalazi

Radiosarajevo.ba
Trostruki ubica iz Goražda u teškom stanju pred sudom: Advokata pitao gdje se nalazi
Foto: Radiosarajevo.ba / Nezir Kamenica je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina kod Goražda
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas je trebalo početi suđenje 20-godišnjem Neziru Kamenici, trostrukom ubici iz Goražda, no zbog psihičkih problema optuženog ovo ročište odgođeno je do daljnjeg.

Naime, nakon ulaska u sudnicu 20-godišnji Kamenica, koji je u maju ove godine u blizini Goražda sjekirom ubio svoju majku, nanu i očuha, pokazao je teško psihičko stanje, zbog čega je predsjedavajuća Sudskog vijeća u ovom pretresu, sutkinja Rozita Šimić, udaljila javnost iz sudnice.

Kamenica je u jednom trenutku izgubio osjećaj za prostor i vrijeme, te je na pitanje sutkinje ostao potpuno nijem, a izgledao je izgubljen, te je čak u jednom trenutku svog advokata pitao gdje se nalazi.

Kratko prije ovog suđenja advokat optuženog zatražio je novo neuropsihijatrijsko vještačenje klijenta, kako bi utvrdili da li je uopće sposoban pratiti suđenje. Sutkinja je advokata upozorila na to da su ranije izvršena brojna vještačenja optuženog, te da je utvrđeno neuračunljiv, ali ne bitno.

Advokat je nakon toga ukazao da je njegov štićenik bio smješten u KPZ Busovača, gdje nije imao adekvatnu pomoć, zbog čega je u potpunosti izgubio osjećaj za realnost.

Po završetku ročišta potvrđeno je da je sutkinja Šimić naredila ponovo neuropsihijatrijsko vještačenje, nakon čega će biti donesena nova odluka o nastavku ovog procesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije