Stravični detalji trostrukog ubistva: Ubica prespavao s tijelima u kući

E. H.
Stravični detalji trostrukog ubistva: Ubica prespavao s tijelima u kući
Screenshot / FTV
Tragičan slučaj potresao je jučer selo Bogušiće, nadomak Goražda, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, kada je otkriven počinilac trostrukog ubistva.

Tačnije, Nezir Kamenica, počinilac ovog stravičnog zločina, jučer se sam predao u prostorije Policijske stanice Ilidža, gdje je priznao da je počinio trostruko ubistvo, nakon čega je pokrenuta obimna istraga cijelog slučaja.

"Mi nismo ni znali da je počinjeno ovo krivično djelo, te smo tek kada je osumnjičeni za ovo krivično djelo progovorio na Ilidži, doznali šta se dogodilo. Tada je otvorena kuća gdje je počinjeno krivično djelo i otkriveni su ti leševe", kazao je za Radiosarajevo.ba Lazar Draško, dežurni tužilac Tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona.

On je dodao kako je počinilac ovog zločina koristio čak tri sjekire, kojima je ubio članove svoje porodice.

"On je očuha odmah udario sjekirom, on je za kompjuterom bio. Onda se vjerovatno s majkom sukobio, a kasnije je i nenu, također, ubio. Imao je tri sjekire. I onda je i on prenoćio u toj kući, vidi se da je pospremio svoj kauč u dnevnom boravku, te je sutra otišao za Sarajevo. Ubistva su se dogodila u utorak, 2. maja, u toku noći ili pred zoru", dodao je Draško.

Kazao je i kako je "toplo vrijeme učinilo svoje", jer su tijela stajala tri dana u kući, te su sada prebačena u mrtvačnicu Islamske zajednice u Goraždu, gdje će sudski vještak obaviti uviđaj.

Prije nego li obdukcija bude izvršena, Tužilaštvo BPK-a će donijeti naredbu za provođenjem istrage, kako bi se ispitao osumnjičeni u ovom slučaju, koji je tokom noći dovezen u Goražde i predat u nadležnost Tužilaštva BPK-a. 

"U ovim trenucima Tužilaštvo radi na dodjeljivanju advokata osumnjičenom, zbog težine počinjenog djela, jer ako ne bude imao advokata, može odlučiti da se brani šutnjom, te se njegov iskaz ne može koristiti u istrazi", zaključio je dežurni tužilac Draško za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, slučaj obznanjen je javnosti sinoć, nakon što je Nezir Kamenica u PS Ilidža priznao da je počinio trostruko ubistvo. Nakon toga, u porodičnoj kući, pronađena su tijela Zehre Kavazović (majke), Ifeta Kavazovića (očuha), te Šemse Džabije (nane).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije