Bivša NBA zvijezda stigla u Split na jahti vrijednoj 250 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Bivša NBA zvijezda stigla u Split na jahti vrijednoj 250 miliona KM
FOTO: 24sata.hr / Magic Johnson u Splitu

Jadranska obala svakog je ljeta mamac za brojne slavne, radilo se o sportašima ili poznatim ljudima iz ostalih branši, a ništa drugačije nije ni ove godine uprkos pandemiji koronavirusa.

U Split je tako stigao Earvin Magic Johnson, legendarni razigravač Los Angeles Lakersa prošlog stoljeća i jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Johnson je u Split stigao na mega jahti Aquili dugoj 85,6 metara i vrijednoj oko 150 miliona američkih dolara (blizu 250 miliona KM). Aquila je sagrađena 2010. godine, a prvobitno se zvala Cakewalk. Na 86 metara broda stane tek 12 gostiju, a ima osam kabina i čak 28 članova posade. S jahtom se privezao na splitsku Zapadnu obalu, ispred Maduro bara, gdje se i inače vežu jahte ove veličine koje pristižu u Split, a oduševljeni radnici brzo su ga prepoznali i zamolili ga za fotografiju.

Johnson, njegova porodica i prijatelji u Splitu bi se trebali zadržati koji dan, nakon čega plovidbu nastavljaju prema drugim destinacijama na Jadranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije