Magic Johnson podnio ostavku: Plakao sam donoseći ovu odluku

Radiosarajevo.ba
Magic Johnson podnio ostavku: Plakao sam donoseći ovu odluku

Magic Johnson podnio je neopozivu ostavku na mjest predsjednika košarkaških operacija Los Angeles Lakersa, nakon poraza njegove ekipe od Portlanda .

Magic je kazao da je odluku donio teško, i da je bio u suzama prije pres-konferencije, i da će i dalje ostati vjeran organizaciji Lakersa, za koje je odigrao 13 sezona i bio dio "Showtime" ere sa Elginom Baylorom i Kareemom Abdul-Jabarem.

U svojih 13 sezona on je igrao 13 playoffa i osvojio pet prstenova, a Lakersi su njegov broj povukli iz upotrebe 1996. godine.

Godinama, Magic Johnson je u Lakersima bio košarkaški ambasador, a na mjesto direktora košarkaških operacija stigao je prije dvije godine.

Najzaslužniji je čovjek za dovođenje Lebrona Jamesa, ali mu mnogi zamjeraju što je prije draftovanja Lonza Balla, u Brooklyn Netse poslao D'Angella Russella, koji sada predvodi Netse do mjesta u playoffu.

Kao razlog svog odlaska, Magic je naveo kako nije želio stati između Lukea Waltona i Jeanie Buss (većinske vlasnice Lakersa), koja želi smijeniti Waltona nakon loše sezone u kojoj nije uspio obezbijediti playoff.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije