Austrijska policija napravila korak koji bi mogao da riješi misteriju nestanka malene Danke (2)

0
Radiosarajevo.ba
Austrijska policija napravila korak koji bi mogao da riješi misteriju nestanka malene Danke (2)
Foto: Nova.rs / Porodica Ilić u potrazi za kćerkom Dankom

Bečka policija napravila je foto-robot žena koje se pojavljuju na snimku, a koji su prenijeli gotovo svi mediji u Srbiji i regionu, na kojem se vidi djevojčica koja podsjeća na nestalu Danku Ilić (2).
 
Kako javlja dopisnica RTS iz Beča Vesna Knežević, za ženskim osobama koje govore rumunski jezik dok se pored njih nalazi djevojčica, koja bi na osnovu morfoloških karakteristika mogla da bude Danka Ilić, traga se na osnovu foto-robota.

Kasnije u toku dana, prenijela je dopisnica RTS-a iz Beča, očekuje se zvanično saopštenje bečke policije, ali još ne može da se pretpostavi šta bi mogla da bude sadržina.

Ono što se zna u ovom trenutku je da je srbijanska policija pregledanjem snimaka sa kamera na graničnom prijelazu Kladovo - Turnu-Severin došla je do nedvosmislenog zaključka da su granični prijelaz između Rumunije i Srbije prešle dvije žene koje liče na osobe sa snimka koji je nastao u Beču.

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Uz ovaj podatak koji može dati novi smjer u istrazi, a već je poznato da je majka djevojčice Ivana Ilić guglala riječi "granični prijelaz" prije i nakon njenog nestanka. Više detalja o tome možete pročitati na linku OVDJE.

Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, krajem prošle sedmice, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

Dvije veoma sumnjive stvari na snimku iz Beča gdje se navodno nalazi Danka Ilić - stručnjaci otkrili

Dvije veoma sumnjive stvari na snimku iz Beča gdje se navodno nalazi Danka Ilić - stručnjaci otkrili

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

Više o tome možete čitati na linku OVDJE.

Podsjetimo, mala Danka nestala je u utorak oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE, a na linku, ako ste propustili, ispod pogledati snimak iz Beča:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije