Majka Danke (2) prije i poslije nestanka djevojčice guglala riječ 'granični prijelaz'

1
Radiosarajevo.ba
Majka Danke (2) prije i poslije nestanka djevojčice guglala riječ 'granični prijelaz'
Foto: Nova.rs / Danka Ilić

Komandantica policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da se Danka Ilić traži bez prestanka i da se provjeravaju sve činjenice i sve osobe koje mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice.

"Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je veoma dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko može da se dovede u vezu se provjerava…

Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom" rekla je komandantica policije Bojana Otović Pjanović za RTS u bezi sa nestankom Danke Ilić.

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Ona je istakla i da ne može da govori ko su osumnjičeni. Ko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi!

Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, provjerava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smjenskom radu.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmjeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo rekla je Otović Pjanović.

Nove vijesti iz Austrije: Oglasila se bečka policija o nestanku male Danke (2)

Nove vijesti iz Austrije: Oglasila se bečka policija o nestanku male Danke (2)

Također napominjemo da je vještačenje završeno i da postoje informacije da je majka nestale djevojčice malo prije nestanka pretraživala na internetu granični prijelaz između Srbije i Rumunije i krivičnu odgovornost za određena krivična djela, pišu srbijanski mediji.

Podsjetimo, mala Danka nestala je u utorak oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije