Amfilohije: Milo Đukanović ne zna šta je crkva jer nije kršten

Radiosarajevo.ba
Amfilohije: Milo Đukanović ne zna šta je crkva jer nije kršten

"Milo Đukanović je čovjek politike, on ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u intervju za Radio televiziju Srbije.

Osim o Milu Đukanoviću, u intervjuu je govorio i o Momiru Bulatoviću, Titu, Zoranu Đinđiću, Aleksandru Vučiću, Slobodanu Miloševiću…

"Priznajem da nisam sposoban da upotrebim blagu riječ, nekad iz mene izbije Dinarac i čovjek, ali znam koja je mera ljudskog ponašanja", rekao je mitropolit Amfilohije.

Rođen kao Risto Radović u blizini Manastira Morače, govorio je – "vaspitavan sam uz gusle i pripovjedanja o čojstvu i junaštvu".

Kada je iz Banata došao na Cetinje 1990. godine, pričao je – "tada je malo ko ovdje znao ko je Sveti Petar Cetinjski, ali svi su znali ko je Josip Broz".

Kada su ga 2007. vidjeli kao novog patrijarha srpskog, rekao je – "neće me se Crnogorci tako lako ratosiljati".

Kada je Milo Đukanović ove godine najavio da će raditi na obnovi autokefalne crnogorske crkve, Amfilohije je poručio – "to je prvi put u istoriji da ateista hoće da pravi crkvu".

Kompletan intervju možete pročitati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije